VISIE
Reholitas is een studievereniging aangesloten bij de opleiding voedingsmiddelentechnologie aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Door het hele jaar heen organiseren wij verschillende activiteiten die aansluiten op het curriculum en die een toevoeging geven aan het reguliere lesprogramma. Naast het verzorgen van deze activiteiten willen wij ervoor zorgen dat de eerstejaars studenten zich thuis voelen op de opleiding.
Graag zouden wij de leden op sociaal gebied het gevoel geven van betrokkenheid. Wij geloven er namelijk in dat een sociaal netwerk bijdraagt aan een fijne werksfeer en een goede studietijd. Hierbij zullen we extra aandacht geven aan de eerstejaars studenten, zodat ze snel wennen aan een nieuwe school en studie.
Reholitas is de laatste jaren erg gegroeid ondanks het afnemende aantal studenten die voor de opleiding voedingsmiddelentechnologie kiezen. Om ervoor te zorgen dat de vereniging genoeg actieve leden heeft, vinden wij het erg belangrijk om zowel de studie als de vereniging te promoten. Hierbij willen wij ons vooral gaan focussen op de eerstejaars studenten. Wij vinden een goede relatie met school en docenten belangrijk, omdat de studie en de vereniging nauw met elkaar verbonden zijn.
BELEID We willen dit jaar als vereniging 318 leden/donateurs in ons ledenbestand hebben staan. Omdat wij veel waarde hechten aan de kwaliteit die de vereniging levert, hebben we de keuze gemaakt om dit jaar de focus te leggen op het actiever maken van de leden, in plaats van de focus te leggen op het zoeken van nieuwe leden. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat de leden zich meer verbonden voelen met de vereniging. Hierbij willen we ons vooral focussen op de eerstejaars studenten zodat het aantal actieve leden stijgt, waardoor de kwaliteit voor de leden ook zal stijgen. Voor deze leden en donateurs zouden wij als bestuur graag acht lezingen willen organiseren. Dit komt neer op een gemiddelde van twee lezingen per periode. Naast deze lezingen zullen er natuurlijk veel meer activiteiten worden georganiseerd. Dit zal door verschillende commissies worden gerealiseerd.
De Algemene Zakencommissie stelt dat zij dit jaar ervoor zorgen dat er een paar belangstellingen gerealiseerd worden. Er wordt gesteld dat er dit jaar twee borrels per periode worden georganiseerd en gerealiseerd, zodat alle netwerkmogelijkheden werkelijk gemaakt kunnen worden tussen de leden van de vereniging. Ook wordt er gesteld dat er ook dit jaar weer twee activiteiten gehouden worden om de connecties tussen de leden van Reholitas sterk te houden.
Hiernaast wil de commissie ervoor zorgen dat er nieuwe leden gerekruteerd worden voor de commissie en dat er eerstejaars studenten voedingsmiddelentechnologie een kijkje kunnen krijgen in de commissies van Reholitas. Tot slot is het doel van de commissie dat alle borrels en activiteiten doorgezet en gerealiseerd worden, ondanks eventuele evenementen die deze zouden dwarsbomen.
Dit jaar is het de visie van de PAMA-commissie om de eerstejaarsstudenten een warm welkom te geven bij de opleiding, de studievereniging Reholitas en de stad Leeuwarden. Hierdoor worden de studenten gebonden aan de studievereniging. Ook wil de commissie de studenten een plezierige studietijd bezorgen.
Dat warme welkom wordt gerealiseerd door elke periode een activiteit te organiseren die de studenten nader bijeenbrengt. Door veel gezelligheid beleven de studenten een plezierige studietijd. Daarnaast heeft elke klas twee PAMA’s, deze PAMA’s zijn het aanspreekpunt voor de eerstejaars, dit zorgt er ook voor dat het contact met ouderejaars vereenvoudigd wordt.
De visie voor de Excursiecommissie 2022-2023 is het organiseren van verschillende excursies voor het schooljaar 2022-2023. In het schooljaar 2022-2023 wil de Excursiecommissie zeven losse excursies organiseren voor de leden van de studievereniging. Daarbij wil de Excursiecommissie dit jaar ook een dagexcursie organiseren in periode 2 of 3. Voor de dagexcursie worden er twee bedrijven gekozen waar wij ieder voor een dagdeel mogen langskomen. Deze bedrijven liggen verder weg van school vergeleken met de bedrijven voor een losse excursie. De georganiseerde excursies zijn allemaal verschillend van elkaar. Als rondom Covid-19 weer beperkingen komen voor het bezoeken van bedrijven, willen wij bedrijven gaan vragen om een online workshop te geven als vervanging van een excursie.
Het doel voor het organiseren van excursies naar bedrijven binnen de voedingsmiddelensector is om een goed beeld te geven aan de studenten van de opleiding voedingsmiddelentechnologie. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om te oriënteren voor een stagebedrijf of voor eventueel een werkplek.
De Buitenlandse excursiecommissie wil een leerzame reis plannen waar onvergetelijke ervaringen worden opgedaan. Het doel is om jaarlijks een kortdurende reis van ca. 5 dagen te plannen naar een land binnen Europa. Tijdens deze reis worden studie gerelateerde excursies naar bedrijven en een excursie naar een universiteit in het land gepland waar de reis naartoe zal gaan.
De PR- en Sponsorcommissie houdt zich bezig met het opbouwen en behouden van een duurzame relatie tussen de sponsoren en de vereniging. Om de relatie tussen sponsoren en studenten te verbeteren, zal er dit jaar een sponsorcontactmoment plaatsvinden. Bij een sponsorcontactmoment leren de sponsoren de school en de vereniging kennen. De studenten kunnen dit moment gebruiken om te netwerken in een leuke en ontspannen sfeer.
De Sociale media commissie is sinds vorig jaar een nieuwe commissie. Deze commissie is in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein opgezet, om toekomstige studenten voedingsmiddelentechnologie te laten zien wat de studie inhoudt vanuit het oogpunt van de student. Ons doel is hierdoor om een bereik te creëren van 190 volgers en daarnaast een gemiddelde van 35 “vind-ik-leuks” per bericht te behalen. Dit jaar willen wij zes berichten per periode plaatsen. Daarnaast zal er soms een “Instagram verhaal” geplaatst worden over kleinere onderwerpen, zodat onze pagina up-to-date blijft met de recente gebeurtenissen binnen de opleiding. De commissie bestaat uit studenten uit verschillende jaren van de opleiding om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen geven van de opleiding.